ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

След като Вашата проба пристигне в лабораторията на Life Length в Мадрид, Испания, са необходими между 2 и 3 работни седмици докато тя се анализира и се генерира Вашият доклад с резултати. Служителите на НМ Дженомикс ще изпратят резултатът Ви на посочения от Вас имейл адрес.

Да! НМ Дженомикс се ангажира с превода на Вашия доклад с резултати от английски на български, ако заявите желание за това. Преведеният доклад ще получите до месец, след като излезе Вашия резултат. Преводът на български е безплатен!

Попълването на въпросника е по избор. Ако отговорите на въпросите обаче, ние ще ги предадем на Life Length. В комбинация с резултатите от анализа на Вашата проба ще е възможно генерирането на по-персонализиран доклад с резултати. При вземането на кръвната проба трябва да уточните, дали имате желание да попълните въпросника.

Не. Тестът за измерване на теломерите ТАТ® не изисква кръвната проба да бъде направена на гладно. Препоръчва се обаче тя да не бъде правена докато боледувате от грип/настинка и пр. за максимална точност на Вашия резултат.

Взимането на кръв може да стане в дните от понеделник до четвъртък. Уговарянето за удобно за Вас време става предварително и с помощта на любезните консултанти на НМ Дженомикс.

Изчисляването на биологичната възраст се извършва на база на измерванията на теломерите на извадката от населението, на която е направен този анализ при използването на високи технологии. Резултатите от измерванията се анонимизират и се съхраняват в базата данни. Към момента тази информация позволява на Life Length да определя биологична възраст на хора между 18 и 85 години. Life Length все още не разполага с достатъчна база данни, за да определи биологичната възраст с достатъчна точност извън тези възрастови граници. Тъй като Life Length продължава да разширява своята база данни с проби от лица на възраст под и над гореспоменатите граници, покритието на възрастовия диапазон за определяне на биологичната възраст предстои да бъде разширяван.

Защото тя е динамичен фактор, който се влияе от начина Ви на живот. Тя Ви дава информация, която Ви мотивира да бъдете проактивни и сами да направите малките промени, които водят до големи резултати. Защото биологичната възраст се изчислява на база теломерната Ви дължина, а тя е биомаркер, който се използва от години в над 20, 000 научни изследвания като показател за стареенето и общото здраве на човек. Защото за пръв път в България можете да се възползвате от възможността да изследвате най-съвременния маркер за това как животът Ви се отразява на Вашето тяло. Информираността е сила, която може да използвате. Вашата младост е във Вашите ръце!